Review kl special force. Review Filem KL Special Force 2018 Malaysia 2018-07-05

Review kl special force Rating: 5,7/10 168 reviews

REVIEW FILEM AKSI : KL SPECIAL FORCE

review kl special force

Azmi lakonan Shaharuddin Thamby yang juga merupakan ketua Roslan memasukkan Insp. These weapons are typically used in policemen's domestic routine patrols and prevented crime missions. Could it be the cash-strapped Roslan? Another area which impressed me, so much was in the area of sound detailing. Asyraf lakonan Syamsul Yusof, merupakan kepala geng yang sering melakukan rompakan bersenjata di bank bank sekitar Kuala Lumpur. Fuh, memang bergerak je otak pikir masa layan movie nih.

Next

KL Special Force (2018) Showtimes, Tickets & Reviews

review kl special force

Siap bawak mak bagai sudahnya yillek. I particularly enjoyed his performance in the climax scenes and justifies well why he is given the nod for the role. Syamsul Yusof delivers his character in his own way and this will be one of the best villain you will see on screen. Babak pertama je dah terus masuk ke point utama. The third layer is about exploring the dynamics between having a hot headed young cop teaming up with an experienced calm cop and the misunderstanding in it. Syafiq also presents an interesting take on morality, one that makes you wonder if the police are protecting the right people.

Next

REVIEW FILEM AKSI : KL SPECIAL FORCE

review kl special force

Jalan cerita menarik dan tak meleret-leret. Lagi satu, scene Lan turun dari bangunan pakai tali serupa dengan aksi dilakukan Jackie Chan dalam filem New Police Story. Season 7, after the reveal of Negan, turned out to be a super slow recuperation with the nice uncle coming over for spaghetti. Dari segi lakonan, kita memang tak perlu ragui bakat Rosyam Nor lah kan. Mereka perlu sentiasa bersedia menghadapi sebarang kemungkinan termasuk pembelotan. The audience are hooked on guessing who in the police force is actually helping Ashraff.

Next

Blog Sal: KL Special Force Movie Review

review kl special force

So nampak gah la citer nya. Diketuai oleh Ashraf lakonan Syamsul Yusof , mereka sering melakukan rompakan bersenjata di bank-bank sekitar Kuala Lumpur dan sanggup membunuh sekirannya misi mereka dihalang oleh anggota polis. Fattah Amin Tak Kayu Gelaran kayu dah boleh buang buat selamanya. Yang aku kureng kenan adalah filem ni banyak buat aku teringat filem 'New Police Story' lakonan Jackie Chan dan Nicholas Tse. Kesian Insp Lan Rosyam Nor. Submachine Guns Bushmaster Carbon 15 The submachine guns is used by one Malaysian police officer during arrived to the Damofa Bank at Jalan Ampang which reportedly robbed but instead only a false alarm. Teman wanita Fattah Amin iaitu anak kenapa pemilik Bank Damofa dibunuh oleh Syamsul Yusof dan Fattah Amin mengalami tekanan jiwa.

Next

REVIEW FILEM AKSI : KL SPECIAL FORCE

review kl special force

Season 6 was full of chest-pounding and inevitably doomed plotting by the heroes, but it was still fun to watch them descend into mass murder. Fattah Amin physically looks very suitable for the role as he looks well built and composed to play the role and delivers well when he needs to explore a romantic but disturbed by work state of mind with his fiancee. Jadi, jangan cepat buat kesimpulan terlalu awal. Itu belum dicampur dengan pekara yang sepatutnya kita dilakukan sekiranya menghadapi dugaan besar. Persoalan, mampukah filem terbarunya ini menandingi kutipan filem sebelumnya? Tak rugi tengok sebab seronok tengok aksi aksi yang mantap dan bertenaga dalam cerita nih. Movie ni memang banyak loopholes ditambah pulak dengan script dia yang cringe teruk. Pandai ke pegang senapang tu bang? Boleh dikatakan, ianya adalah filem aksi tempatan yang rakyat Malaysia tunggu-tunggu selama ini.

Next

Movie Review : KL Special Force

review kl special force

Sebagai perompak profesional yang berkelas tinggi, Anarkis sering melakukan jenayah rompakan di bank yang sama iaitu Damofa Bank. Aida x kot hingga ke panggung layan citer ni. Boleh dikatakan filem Melayu yang berkualiti. Kalau benar apa yang dikata, terbaik lakonan Fattah Amin dan Datuk Rosyam Nor. Lebih teruk, kumpulan Anarkis yang diketuai oleh Ashraf lakonan Syamsul Yusof sanggup membunuh sekiranya misi mereka dihalang pihak polis. Punya ramai team member dekat belakang Lan tapi sorang pun tak nampak pattern Geng Anarkis. Semangat kerja memang ada tapi tersalah step.

Next

KL Special Force (2018) Showtimes, Tickets & Reviews

review kl special force

Beliau takkan bagi anda lebih awal kenapa watak ini begini dan begini. Tembak sekali dah meletup, apatah lagi tembak banyak kali. Untuk faham lebih lanjut, anda sendiri kenalah pergi tonton sendiri filem ini dipawagam. Sniper Rifles Barrett M82 Asyraff armed with sniper rifle in the next building to take out two Dato' Meor's bodyguards in an apartment as his mens through inside, and to provides cover when Roslan and two colleagues confronts with his mens. Yet the best part haruslah ayat Sembang pasal Skop Productions, kelebihan dia dekat visual untuk movie action but I feel sorry for all vehicles in this movie sebab mesti meletup. Kalau diorang bertiga sandar dekat dinding tunggu Asyraff keluar lepastu tembak, dah jimat banyak dah peluru but nahhhh make it rain fellas. Apa-apa pun dalam filem, Fattah banyak buat aksi yang hebat dan mantap.

Next

'KL Special Force': Action

review kl special force

Pengalaman berblogging hampir 5 tahun. Sebagai salah seorang penyokong dan sukakan filem filem keluaran syarikat ini, saya sendiri secara peribadi memang tidak sabar untuk menonton filem ini. Let it be the gun shoots and things exploding and breaking, it was done with so much detailing. . Nanti hidup tak tenang tau.

Next